Kylpyhuoneremontit ja laatoitustyöt - Pori ja lähikunnat

Märkätilojen remontit kannattaa teettää luotettavilla ammattilaisilla. Kylpyhuoneremontit toteutetaan alusta loppuun purkutöistä laatoitukseen ja viimeistelyyn sähkötöineen ja kalusteasennuksineen. Hoidamme kaikenlaiset sisäremontit ammattitaidolla ja luotettavasti alusta loppuun.

Toteutetaan yhdessä unelmiesi kylpyhuone

Erikoisosaamiseemme kuuluvat kylpyhuoneet, pesuhuoneet, saunat ja wc-tilat. Lupaamme onnistuneen lopputuloksen sovitussa aikataulussa! Olipa remonttisi pieni tai suuri, toteutamme sen takuutyönä avaimet käteen periaatteella! Muistathan, että työn osuudesta saat 50 prosentin kotitalousvähennyksen.

Avaimet käteen -kylpyhuoneremontti sisältää:

• Kirjalliset sopimukset
• Pitävä aikataulu
• Ammattilaisen tekemät remontti-työt
• Ammattitaitoiset sähkö- ja putkityöt
• Remontin aikana tarvittavat suojaukset
• Työt ja tarvikkeet yhdellä remontti sopimuksella.
• Remontin loppusiivous

Ota yhteyttä ja sovitaan sinulle sopiva aikataulu!

Kuvia toteutuneista kylpyhuoneremonteista

Kylpyhuoneremonttiin liittyviä käytännön asioita

Ennen remontin alkua

Jos asut taloyhtiössä, sinun on ilmoitettava pesuhuoneremontista hyvissä ajoin isännöitsijäyritykselle. Jos taas asut omakotitalossa, ole yhteydessä paikalliseen rakennusvalvontaan selvittääksesi, mitä lupia remontti vaatii.
Kun olet sopinut remontista kanssamme, toimitamme taloyhtiölle remontti-ilmoituksen. Ilmoituksesta selviää esimerkiksi se, ketkä kaikki kohteessa työskentelevät, mitä vesieristysjärjestelmää käytetään ja kuinka kauan remontin arvioidaan kestävän.
Keskustele taloyhtiön hallituksen kanssa mahdollisista kustannusten jakamisesta: maksaako taloyhtiö esimerkiksi vedeneristyksen ja sinä pintamateriaalit.
Selvitä, onko taloyhtiölläsi ohjeita tai rajoituksia esimerkiksi vesikalusteiden valinnasta. Ota selvää, miten taloyhtiössäsi toimitaan, koska käytännöt vaihtelevat.

Remontin toteutukseen liittyviä käytännön asioita

Asentajan on päästävä kulkemaan sujuvasti asuntoon. Hänelle voi esimerkiksi antaa oman avaimen.
Varaa asentajalle työtila tarvikkeiden ja työkalujen säilytykseen ja töiden valmisteluun, kuten laastin sekoittamiseen ja laattojen leikkaamiseen.
Yleensä remontin ajaksi ei tarvitse muuttaa pois, mutta remontti voi hankaloittaa asumista. Jos aiot olla kotona remontin aikana, ota asia puheeksi jo remontista sovittaessa.
Asentaja suojaa remontoitavat tilat, työtilat ja kulkuväylät muovein ja kovalevyin. Suojaa silti tarvittaessa irtaimisto (esim. elektroniikkalaitteet) rakennusaikaiselta pölyltä.
Huolehdimme rakennusjätteiden poisviennistä, ellei muuta ole sovittu.

Remontin valmistuttua

Säilytä kylpyhuoneremontista ylijääneitä laattoja mahdollista myöhempää korjaustarvetta varten, koska todennäköisesti saman valmistuserän laattoja ei enää ole saatavilla.
Laattapinnat tulee pestä kunnolla happopohjaisella pesuaineella (esim. Fila Deterdek). Pelkkä vesipesu ei riitä saumauslaastijäämien poistamiseen. Kun pinnat on käyttöönottopesty, saumauslaastit eivät jää keräämään likaa laattoihin.

Pesuhuoneremonttimme tehdään aina rakennusmääräysten mukaisesti ja yksityiskohdat viimeistellään huolellisesti.

Kotitalousvähennys 2020

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2019). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö (2 400 € vuonna 2019).

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen (4 800 € vuonna 2019). Avopuoliso voi saada vähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top