Esimerkki: 1960-luvun kerrostalokodin kylpyhuoneen remontti

Lähtotilanne: Pieni ja melko epäkäytännöllinen ja jo vanhanaikaiseksi käynyt kylpyhuone, josta amme vei tarpeettoman paljon tilaa. Säilytystilaa oli todella vähän. Hankala ja työläs pitää puhtaana.

 


Tavoitteena oli saada nykyaikainen ja helppohoitoinen pesutila, jossa pesukoneelle olisi oma paikka, enemmän säilytystilaa ja laskutilaa sekä iso pyyhekuivain pyyhkeiden ja pikkupyykin kuivaukseen. Kääntyvät suihkuseinät suihkukulmaukseen, jotta tila olisi mahdollisimman avara ja käytännöllinen. Kylpyhuoneeseen piti saada myös lattialämmitys ja parempi valaistus.

3D-Suunnitelma kylpyhuoneesta

Tämän pohjalta tehtiin suunnitelma, joka suunnitteluvaiheessa näytti seuraavalta:


Kylpyhuoneremontti

Remontin lopputulos oli toivottu ja tilasta tuli tyylikäs ja käytännöllinen:

Kotitalousvähennys 2020

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2019). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö (2 400 € vuonna 2019).

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen (4 800 € vuonna 2019). Avopuoliso voi saada vähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top