Tuotevalikoimaan kuuluvat Mapein valumassat, tasoitteet, vedeneristeet, kiinnitys- ja saumauslaastit sekä Wedin vedeneristerakennuslevyt ja -ratkaisut. Tuotevalikoimaa täydentävät Filan suoja- ja puhdistusaineet sekä Tyco Thermal Control:n lattialämmitysjärjestelmät.

Oikeat tuotteet oikeaan paikkaan

Kylpyhuoneet ovat kodin märkätiloina alttiimpia erilaisille kosteusongelmille ja terveydelle vaarallisille homevaurioille. Näitä ongelmia voidaan onneksi ennaltaehkäistä niin uudisrakentamisessa kuin vanhaa kylpyhuonetta remontoitaessakin. Tuotevalikoimasta löytyy runsaasti erilaisia tuotekokonaisuuksia, joiden avulla ehkäistään kosteusongelmat sekä helpotetaan rakennustyötä. Nykyiset vesieristysmääritykset on otettu käyttöön vasta vuonna 1999, joten tätä vanhempien asuntojen kylpytilojen vesieristeet saattavat olla puutteellisia tai eristeitä ei pahimmillaan ole lainkaan.

Asiantunteva henkilökuntamme opastaa valitsemaan onnistuneet asennus- ja laatoituskokonaisuudet erilaisiin sisustusratkaisuihin.

Mapei (valumassat, tasoitteet, vedeneristeet, kiinnitys- ja saumauslaastit)

Mapein tuotevalikoiman löydät kokonaisuudessaan käyttöohjeineen maahantuojan sivuilta: www.laattapiste.fi

Saatavissa tuotteet ja ratkaisumallit vaikka askeläänieristysjärjestelmistä uima-allasosaston kautta ulkolaatoitukseen.

Myymälästä löytyy Mapein tuotteita kattavasti heti varastosta.

 

 


 

Fila (suoja- ja puhdistusaineet)

FILA tarjoaa ratkaisun sekä käyttöönotto- että ylläpitopuhdistukseen
FILAn laadukkailla puhdistus- ja hoitoaineilla helpotat keraamisten laatta- ja luonnonkivipintojen ylläpitoa. Monipuolisesta valikoi-mastamme löydät tuotteet niin käyttöönottopesuun kuin myös pintojen suojakäsittelyyn ja normaaliin viikottaiseen puhdistukseen ja pinttyneen lian poistamiseen.

FILA on italialainen puhdistus- ja suoja-aineiden valmistaja. FILA-tuotteita on saatavilla jo yli 50 maassa - myös Suomessa. Yli 100 laattavalmistajaa tekevät yhteistyötä FILAn kanssa mm. tuotekehityksen ja testauksen saralla. Suosittelemme keraamisten laattojen puhdistukeen ja hoitoon juuri FILAn ensiluokkaisia tuotteita.

Deterdek - Keraamisen laatoituksen käyttöönottopuhdistusaine
Fila Cleaner - Keraamisen laatoituksen yleispuhdistusaine.
Fila ES/82 - Lasittamattomien klinkkereiden ja tiililaattojen kyllästysaine.
Fila MP/90 - Luonnonkiven suoja-aine ja kiillotetun porcelenatolaatan erikoiskyllästysaine.
Fila PS/87 - Keraamisen laatan ja luonnonkiven erikoispuhdistusaine / tahranpoistaja.
Fila Satin - Vaha lasittamattomille klinkkereille ja tiililaatoille.
Fila Solv - Liuotinpohjaisen vahan ja kyllästysainejäämien(esim. MP/90) poistoaine.
Fila StonePlus - Suojaava, väriä syventävä kylläste luonnonkivelle.
Filafob - Kyllästysaine öljy- ja rasvatahroja vastaan terracotalle ja luonnonkivelle.
Filajet - Kiillottamattoman porcelenato-laatan suoja-aine.
Filavia Bagno - Kylpyhuoneen erikoispuhdistusaine.
Filawet - “Märkäkiiltävän” ulkonäön antava suoja-aine luonnonkivelle.
Fuganet - Laattasaumojen erikoispuhdistusaine.
Fugaproof - Saumasuoja. Estää tahrojen imeytymistä ja helpottaa puhdistusta.
Kerapoxy Cleaner -Erikoispuhdistusaine epoksisaumausmassoille.

 


 

Wedi (vedeneristävä rakennuslevy)

VTT-sertifioitu vedeneristyslevy. Vedenkestävä, helposti ja nopeasti työstettävä. Kevyt, luja, ja mahdollistaa yksilölliset ratkaisut. Levyn työstäminen on nopeaa ja helppoa. Wedillä toteutat helposti myös kaarevia muotoja.

Wedi-levyn sininen ydinmateriaali ”Styrofoam” on kovaa suulakepuristettua polystyreenivaahtoa. Kiinteän vaahtoytimen molemmat puolet on vahvistettu lasikuituverkolla ja pinnoitettu polymeerimodifioidulla sementtilaastilla. Tämä aikaansaa ideaalisen laatoitusalustan ohutlaastikiinnitysmenetelmälle ilman lisäkäsittelyä. Levyt voidaan asentaa
kaikille alustoille. Wedi-rakennuslevyt ovat vedenkestäviä ja eristävät myös lämpöä. Levyt ovat monikäyttöisiä, keveitä ja siksi helppoja käsitellä. Lisäksi niiden työstäminen on nopeaa ja helppoa.

• Levy soveltuu laatoitettuna käytettäväksi myös kodin tilojen betoni- ja puuaineslattioissa.

Wedi -märkätilojen vedeneristys- ja pintarakennejärjestelmä on kodin, hotellihuoneiden, uimahallien, kylpylöiden ja vastaaville vesirasituksille altistuvien märkätilojen seinien pintarakennejärjestelmä. wedi-levyt voidaan kiinnittää tavanomaisiin puu- ja teräsrankarakenteisiin tai kiviainesseiniin. wedi-levy soveltuu käytettäväksi uudis- ja korjausrakentamisessa sekä ainoana että osittaisena rakenneratkaisuna. wedi märkätilajärjestelmä ei sovellu käytettäväksi saunoissa tai osaksi vuotta kylmille jäävissä rakennuksissa. Wedi rakennuslevy on M1-luokiteltu.

• Wedi-rakennuslevyn lämpötilojen kestävyys on - 50°C…+ 75°C.

 

Kotitalousvähennys 2020

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, saat vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta (50 % vuonna 2019). Vähennystä ei saa siis esimerkiksi laskuun sisältyvistä tarvikkeista tai matkakuluista. Vähennettävän määrän omavastuu on 100 euroa kalenterivuodessa. Kotitalousvähennystä voi saada kalenterivuodessa enintään 2 250 euroa/henkilö (2 400 € vuonna 2019).

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennyksen (4 800 € vuonna 2019). Avopuoliso voi saada vähennyksen, vaikka hänellä ei olisi omistusoikeutta asuntoon. Vähennykseen riittää, että avopuoliso on maksanut vähennykseen oikeuttavia kustannuksia ja asuu asunnossa.

Saat vähennyksen, kun työ tehdään

• omassa kodissa
• vapaa-ajan asunnossa
• vanhempien tai isovanhempien kodissa


asbestilaki

1.1.2016 muuttunut asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä ja omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

- Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
- Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
- Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.

Go to top